Biensure

De fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering

Boek uw afspraak Nieuwsoverzicht / De fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering
Begin dit jaar diende minister Koen Geens een wetsvoorstel in over de fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering, wat in april werd goedgekeurd door het parlement. Ondertussen is de nieuwe wet in werking getreden.

KBC ontwikkelde een uitgebreide rechtsbijstandsverzekering waarvan de premie fiscaal aftrekbaar is. Dit nieuwe product werd sinds kort gelanceerd en kan als waarborg in de KBC-gezinspolis afgesloten worden.

Voor welke geschillen kan er beroep gedaan worden op de fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering?

De standaard rechtsbijstandsverzekering privéleven komt enkel tussen voor niet-contractuele geschillen. Klanten hadden reeds de mogelijkheid om deze waarborg uit te breiden naar de 'rechtsbijstand omni-contract', zodat er ook dekking wordt verleend voor geschillen die te maken hebben met de uitvoering van een contract (bv. discussie over de kwaliteit van een geleverde dienst).

De standaard rechtsbijstandsverzekering kan aangevuld worden met de fiscaal aftrekbare rechtsbijstandsverzekering. In deze uitgebreide rechtsbijstandsverzekering wordt er dan ook waarborg verleend voor geschillen die niet verzekerd zijn in de standaard rechtsbijstandverzekering.

Concreet voorziet KBC via dit nieuwe product waarborg voor de volgende geschillen:

Fiscaal voordeel

De premie die u betaalt voor de uitgebreide rechtsbijstandsverzekering geeft u het recht op een fiscaal voordeel via de personenbelasting. De premies betaald in 2019 zijn voor het eerst aftrekbaar in het aanslagjaar 2020. Als klant ontvangt u tijdig een fiscaal attest met de vermelding van de betaalde premies in 2019.

Voor aanslagjaar 2020 kunnen premies fiscaal tot 310 euro worden afgetrokken, hetgeen neerkomt op een belastingvermindering van maximaal 124 euro.

Lanceringsactie

Sluit u deze polis nog af in 2019, dan geniet u van een extra korting van 25 procent op de premie van het eerste jaar.

Klik hier voor meer info

Klik hier om een afspraak met ons te maken
Meer info