Biensure

Wist je dat een rechtsbijstandsverzekering soms fiscaal aftrekbaar is?

Boek uw afspraak Nieuwsoverzicht / Wist je dat een rechtsbijstandsverzekering soms fiscaal aftrekbaar is?
De kosten van een juridisch geschil kunnen hoog oplopen, zeker als het lang aansleept. Of u schuld treft of niet, een rechtsbijstandsverzekering helpt u uw rechten te kennen en neemt de kosten van de verdediging op zich.

Een rechtsbijstandsverzekering maakt nu meestal al deel uit van een autoverzekering of een familiale verzekering. Maar In vergelijking met onze buurlanden hebben weinig Belgische gezinnen een uitgebreidere rechtsbijstandsverzekering onderschreven. Vanaf september dit jaar kunnen mensen daarom zo'n verzekering fiscaal inbrengen. Het voordeel komt neer op een belastingvermindering van maximum 124 euro.

Neem je de extra KBC verzekering rechtsbijstand bij contractuele en andere geschillen, dan krijg je ook juridische ondersteuning als bijvoorbeeld je nieuwe tv het niet doet en de winkel hem niet wil vervangen. Of als je huurbaas weigert om je kapotte voordeur te vervangen.

De optie rechtsbijstand bij contractuele en andere geschillen in onze familiale verzekering biedt vanaf nu ook juridische hulp bij echtscheidingen en bouwgeschillen. Advocaten en gerecht kunnen je namelijk een flinke duit kosten.
Neem je de verzekering rechtsbijstand in het privéleven en de optie contractuele en andere geschillen, dan is de premie die je hiervoor betaalde fiscaal aftrekbaar.
Voor het aanslagjaar 2020 (inkomsten van 2019) komt tot 310 euro in aanmerking voor fiscale aftrek. De maximale belastingvermindering bedraagt dus: 310 euro x 40% = 124 euro.

Kijk hier voor meer info en geniet nu nog van de lanceringskorting van 25% tot eind 2019.
Meer info