Een ongeval op weg naar het werk of tijdens het werk. Het kan iedereen overkomen, maar wat moet je dan precies doen? Wij tonen je hieronder de drie mogelijkheden waarop je een aangifte kan doen aan de arbeidsongevallenverzekering. Na die aangifte doen wij er alles aan om het dossier zo spoedig mogelijk te behandelen en om alle verzekerde kosten vlot terug te betalen.

1. Via de toepassing 'Aangifte sociaal risico' (ASR)

Als je al toegang hebt tot de toepassing ASR van de federale overheid, doe je best via volgende link je aangifte: ASR : Over ASR Arbeidsongevallen - Sociale Zekerheid.

2. Via KBC Touch of KBC Business Dashboard

Met onze handige digitale tool van KBC kun je via je KBC Touch of Business Dashboard gemakkelijk en snel je aangifte doen. Dit doe je zo:

KBC Touch

Meld je aan in je KBC Touch en zet de schakelaar linksboven op 'Zakelijk'. Klik daarna op 'Verzekeringen' waar je je polis met de arbeidsongevallenverzekering zal terugvinden. Daar zal je een knop terugvinden met 'Schadeaangiftes arbeidsongeval', waarop je kan klikken. Je komt in de aangiftetool terecht en kan er ook je bestaande aangiftes opvolgen.

KBC Business Dashboard

Meld je aan in je KBC Business Dashboard en klik in de werkbalk op 'Verzekeren' en daarna op 'Schadeverzekering'. Klik links in het overzicht op de tweede optie 'Schadeaangifte ongevallen' en vervolgens op de link 'Schadeaangiftes arbeidsongevallen'. Je komt in de aangiftetool terecht en kan er ook je bestaande aangifte opvolgen. Je zal de aangifte enkel kunnen doen als je de beheerder van BDO je toegangsrechten heeft ingesteld. Dit kan via het tandwieltje rechtsboven.

We verwijzen je graag door naar de website van KBC voor meer informatie rond deze aangifte. Je kan hier een demofilmpje terugvinden die je stap per stap helpt bij de aangifte: Aangifte arbeidsongeval - KBC Bank & Verzekering.

3. Via papier

Hiervoor gebruik je Formulier aangifte van een arbeidsongeval. Het ingevulde formulier mag je aan ons bezorgen.

Bezorg ons ook de nodige documenten

Medisch attest, ingevuld door de spoed- of huisarts.

Attest tijdelijke arbeidsongeschiktheid, opgesteld door behandelende arts.

Een kopie van de laatste loonfiche.